dissabte, 23 d’abril del 2011

Algun dia tenia que ser

Desprès d´alguns anys de pensar-lo i buscar informació he decidit provar de fer o de trepitjar el camí de Sant Jaume.


Han dit la seva, les persones que han tingut noticia del projecte, ja que he volgut fer l´intent sortint de casa, o sigui, de Valls.


De moment he tingut una ensopegada que m´ha obligat a replantejar-me algunes qüestions tècniques de pes, per el moment el que fa l´equipatge se ha tingut que reduir una mica tot i així el trobo una mica pesat per acompanyar-lo durant unes quatre setmanes.


Faré un petit resumen de tots els estris que en aquest moment crec que son d´utilitat, molt serà que tingui que enviar per correu o desfer-me de alguna cosa.


Equip:


· Roba,


- Pantalons convertibles “a curts” (2)


- Banyador “model pantalon curt” (1)


- Jersei màniga llarga (2)


- Jersei màniga curta (2)


- Samarreta imperi (2)


- Mitjons (3)


- Calçotets (3)


- Mitges mànigues (1) Aquesta peça de roba és clàssica en els ciclistes, se la posen segons calgui, per convertir una peça de màniga curta en una de llarga.


Una part de aquest equipament és farà servir per anar vestit, la resta serà el recanvi del dia a dia, i aquest pesa 1,500Kg.


· Material tècnic,


Aquest apartat es conflictiu, moltes de les coses és porten per si calen i és necessiten, al llarg de la travessa n´ha molts llocs que ens poden solucionar els problemes que creiem que podem tenir, trobant totes les necessitats necessàries cobertes.


- Sac de dormir “com més petit i lleuger millor”


- Tovallola esportiva “te poc gruix i s´asseca en poc temps”


- Xancletes “per reposar els peus i per higiene, tan és que siguin estrafaries, tenen que pesar molt poquet”


- Frontal “ que siguin de led i tinguin llum vermella, aquesta llum no molesta a ningú a la nit”


- Manta de supervivència aïllant “pesa molt poc i ens pot fer un bon servei en situacions extremes” (si us plau, llegiu les seves indicacions abans de fer-la servir)


- Capa per protegir-te de la pluja “aquestes tapen inclòs la motxilla”


- Farmaciola “aquesta no cal que sigui massa complerta” (esparadrap, una vena, tiretes, Betadin, algun analgèsic, pinces, estisores, agulles de cosir i hipodèrmiques, pagats per els rosecs i ampolles dels peus, de pegats que donin bon resultat son els de COMEED i AQUAMET)


- Cremes protectores:


- Per mitigar el dolor muscular, RADIO SALIL “te un efecte molt ràpid, però fa una olor una mica forta”


- Per suavitzar la pell del rosament de la roba. ANTICONJESTIVA CUSI.


- Vaselina per fer fregues als dits dels peus.


- Alcohol de romaní, alleuja i fa bona olor.


- Gel de dutxa “el farem servir per tot, si, també per rentar la roba, en alguns llocs n´ha rentadores i assecadores.


- Cordill de plàstic “uns quatre metres seran suficients per poder estendre la roba en els llocs que calgui fer-ho, ah !!! i unes quatre agulles de fusta, també poden servir per travar una porta si calgués” :)


- Piles alcalines “2 ó 4, a reu en trobarem”


- Mocadors de paper i paper higiènic “també podríem fer servir la mà esquerra com fan algunes cultures” No es el cas, veritat?


- Recanvi dels cordons de les botes.


- Brides de plàstic petites “tenen la seva gràcia, poden servir per reparar i per marcar la roba, si es te que rentar en conjunt amb molta més gent.


- Gomes elàstiques de diferent mida.


· Tecnologia:


Per sort, (o no) estem localitzats en cada moment, mòbils, PDAs, navegadors, i altres estris, que estan connectats a telefonia o internet, ens poden marcar la posició en cada moment i a on som, és pot dir que portem un angelot tecnològic al damunt.


Tot això necessita de la seva dependència en forma d´energia i els seus servidors que son els carregadors i cablejat.


- Bosses de plàstic “de la brossa de grans i de petites dues de cada, del model samarreta, dues o tres.


Tot aquest material tècnic te un pes de 3,200 Kg. tot i que les quantitats de líquids i cremes estan al mínim, estic pensant que tindria que refer alguns conceptes.


· Motxilla


Aquesta, que no tingui una capacitat superior de cinquanta litres, com més gran és més es te la temptació de posar-hi coses inútils, pes d´ella 1,900Kg.


En total ja puc contar que el pes total és quedarà en uns set quilos, estic segur que alguna cosa es quedarà per el camí.

1 comentari: